BEVERS

Bevers zijn nog sterk op zichzelf gericht. Dat merk je vooral als ze honderduit over hun ervaringen vertellen. Groepjes ontstaan willekeurig, rond toevallige gebeurtenissen. Toch merk je dat ook zij langzamerhand groepsbesef krijgen terwijl ze de wereld ontdekken. Hun levendige fantasie houdt hun aandacht niet lang bij hetzelfde onderwerp. Eerst apen ze de leiding na, dan is er de tovenaar die langskomt. Even later zijn ze dan weer geboeid door een vogeltje dat in het gras rondspringt of begint er weer een nieuw verhaal..

De leid(st)ers van deze tak zijn de ene week verkleed in een draak, om daarna omgetoverd te worden tot marsmannetjes. De bevers worden meegesleurd in hun rijke fantasiewereld. De leiding neemt hen week na week me in het wondere spel van scouting. Maar naast de bedenkers van deze wekelijkse fantasia, is de leiding ook de houvast van deze kinderen. Ze leren hen de regels & afspraken, zorgen voor een zorgzame en veilige omgeving en leren hen elkaar & de groep ontdekken. De ene keer wordt hun nieuwsgierigheid geprikkeld, de andere keer is geduld het sleutelwoord.

Bevers nemen net als alle andere kinderen wekelijks deel aan de activiteiten, gaan op weekend en zelfs op zomerkamp. Vooral dit laatste bezorgt zowel ouders als kinderen vaak zorgen. Maar in praktijk wordt er voor de kleinsten een heel evenwichtig kampprogramma opgesteld, met voldoende momenten voor rust en geborgenheid. Na zomerkamp komen de bevers vaak terug met smaak naar meer. Het scoutingavontuur kan beginnen!

Programma bevers

september

04 september: Opening scoutsjaar BBQ

kom jij genieten van onze opening BBQ? Meer info volgt nog!

Uren: vanaf 15u

12 september: De Beverpoel

Vandaag maken we kennis met alle nieuwe bevertjes en duiken we in de beverpoel

Vriendjes

19 september: Robin Hood wordt koning

Robin hood heeft onze hulp nodig!! Hij staat op het punt koning te worden, maar de kroon is zoek. het is aan ons, hem te helpen

Verkleed als een echte ridder of prinses

26 september: Muzikale namiddag

Vandaag staat muziek centraal. We komen te weten welke bever het mooiste kan zingen, maar ook het mooiste muziek kan maken.

muzikaal talent

oktober

03 oktober: Beverestafette

Wie kan er goed samenwerken en verliest niet graag? Vandaag is het belangrijk dat je goed samenwerkt, want het winnende team krijgt een verassing

Strijdlust

10 oktober: Spitter, spetter, spater

Als je de titel hoort waar denk je aan? UITERAARD zwemmen natuurlijk!

Waar: Het Station
Uren: 9 uur en terug ophalen om 18 aan station (uren kunnen wijzigen leiding geeft seintje)

€15 , Lunchpakket, zwemgerief

17 oktober: Sporentocht

Moesten we naar rechts of was het toch links, neeen rechtdoor?

perfect uniform

24 oktober: Bevers tegen Beverleiding

Bubbels en Kotic hebben verschillende opdrachten, deze opdrachten moeten volbracht worden!

winnaars gevoel

31 oktober: Halloween

Vandaag dansen we tussen de spoken en enge monsters

Uren: 16u tot 20u