BEVERS

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/durendael/domains/scoutslier.be/private_html/includes/menu.inc).

Bevers zijn nog sterk op zichzelf gericht. Dat merk je vooral als ze honderduit over hun ervaringen vertellen. Groepjes ontstaan willekeurig, rond toevallige gebeurtenissen. Toch merk je dat ook zij langzamerhand groepsbesef krijgen terwijl ze de wereld ontdekken. Hun levendige fantasie houdt hun aandacht niet lang bij hetzelfde onderwerp. Eerst apen ze de leiding na, dan is er de tovenaar die langskomt. Even later zijn ze dan weer geboeid door een vogeltje dat in het gras rondspringt of begint er weer een nieuw verhaal..

De leid(st)ers van deze tak zijn de ene week verkleed in een draak, om daarna omgetoverd te worden tot marsmannetjes. De bevers worden meegesleurd in hun rijke fantasiewereld. De leiding neemt hen week na week me in het wondere spel van scouting. Maar naast de bedenkers van deze wekelijkse fantasia, is de leiding ook de houvast van deze kinderen. Ze leren hen de regels & afspraken, zorgen voor een zorgzame en veilige omgeving en leren hen elkaar & de groep ontdekken. De ene keer wordt hun nieuwsgierigheid geprikkeld, de andere keer is geduld het sleutelwoord.

Bevers nemen net als alle andere kinderen wekelijks deel aan de activiteiten, gaan op weekend en zelfs op zomerkamp. Vooral dit laatste bezorgt zowel ouders als kinderen vaak zorgen. Maar in praktijk wordt er voor de kleinsten een heel evenwichtig kampprogramma opgesteld, met voldoende momenten voor rust en geborgenheid. Na zomerkamp komen de bevers vaak terug met smaak naar meer. Het scoutingavontuur kan beginnen!

Programma bevers

maart

03 maart: Carnaval

Trek je allerleukste verkleedpak maar aan, want we vieren carnaval vandaag!

10 maart: Olympische beverspelen

Zullen we vandaag allemaal goud halen op onze eigen olympische beverspelen?

17 maart: Het grote bosdieren spel

We gaan naar het konijnenbos om het grote bosdieren spel te spelen! Ben jij er klaar voor?

24 maart: Komen eten!

Hmmm... Vandaag gaan we weer heerlijk koken. Krijgen Keeo en Nala ook een 10 voor sfeer en gezelligheid?

€3, een kookschort

31 maart: De zintuigenkoning

Ruiken, voelen, zien, horen en proeven. We gebruiken onze zintuigen om de schat van de zintuigenkoning te vinden.

april

07 april: Ruiltocht

Wat zouden we allemaal kunnen krijgen voor een appel en een ei? We komen het vandaag te weten!

€1, een appel of een ei (of iets anders om te ruilen)

13 april: Slaapfeestje

We kruipen allemaal in onze slaapzak dit weekend, want we doen een slaapfeestje op de scouts! Bij de tumba zit nog een extra brief met wat meer info.

21 april: Geen activiteit

Jullie kunnen de laatste dag van de vakantie gebruiken om jullie boekentas al terug klaar te zetten, want het is vandaag helaas geen activiteit.

28 april: Fortengevecht

Welke ridders en prinsessen zullen het langst stand houden in hun kasteel? We vechten het uit in het ultieme fortengevecht!

€1 en zoveel mogelijk karton(nen dozen) als je kan verzamelen!

Belangrijke data

Infoavond

16 september 2018 (17u, na de vergadering)

Mosselsouper