BEVERS

Bevers zijn nog sterk op zichzelf gericht. Dat merk je vooral als ze honderduit over hun ervaringen vertellen. Groepjes ontstaan willekeurig, rond toevallige gebeurtenissen. Toch merk je dat ook zij langzamerhand groepsbesef krijgen terwijl ze de wereld ontdekken. Hun levendige fantasie houdt hun aandacht niet lang bij hetzelfde onderwerp. Eerst apen ze de leiding na, dan is er de tovenaar die langskomt. Even later zijn ze dan weer geboeid door een vogeltje dat in het gras rondspringt of begint er weer een nieuw verhaal..

De leid(st)ers van deze tak zijn de ene week verkleed in een draak, om daarna omgetoverd te worden tot marsmannetjes. De bevers worden meegesleurd in hun rijke fantasiewereld. De leiding neemt hen week na week me in het wondere spel van scouting. Maar naast de bedenkers van deze wekelijkse fantasia, is de leiding ook de houvast van deze kinderen. Ze leren hen de regels & afspraken, zorgen voor een zorgzame en veilige omgeving en leren hen elkaar & de groep ontdekken. De ene keer wordt hun nieuwsgierigheid geprikkeld, de andere keer is geduld het sleutelwoord.

Bevers nemen net als alle andere kinderen wekelijks deel aan de activiteiten, gaan op weekend en zelfs op zomerkamp. Vooral dit laatste bezorgt zowel ouders als kinderen vaak zorgen. Maar in praktijk wordt er voor de kleinsten een heel evenwichtig kampprogramma opgesteld, met voldoende momenten voor rust en geborgenheid. Na zomerkamp komen de bevers vaak terug met smaak naar meer. Het scoutingavontuur kan beginnen!

Programma bevers

september

11 september: Startdag

Het is zover, onze startdag!!

Vandaag spelen we een eenheidspel en trappen zo het nieuwe jaar ingang!

VEEEL VRIENDJES

18 september: Overgang en nestenverdeling

Vandaag verwelkomen we nieuwe Bevers en Welpen in onze tak en kom je te weten in welk nest je terechtkomt

Welpenboekje (indien je er nog geen hebt kan je deze aankopen voor €3)

25 september: Help de koning

Koning Durendael heeft onze hulp nodig!! Hij staat op het punt koning te worden, maar de kroon is zoek. het is aan ons, hem te helpen

Verkleed als een echte ridder of prinses

oktober

01 oktober: Scoutsspelletjes DELUXE

Omdat het zondag 3 oktober ommegang in lier is doen we vandaag onze activiteit op zaterdag, vandaag gaan we scoutsspelletjes spelen maar op een leuke manier

Competitie gevoel

08 oktober: Kesselse heide

Omdat het zondag 9 oktober ommegang in lier is doen we vandaag onze activiteit op zaterdag, vandaag gaan we naar de Kesselse heide

Waar: Parking Kesselse heide ook ophalen

PERFECT uniform, Drinkbus (gevuld) en stapschoenen

16 oktober: GEEN ACTIVITEIT

Omdat we vandaag onze eerste Quiz hebben en niet goed kunnen inschatten wanneer deze zal eindigen hebben we dit weekend geen activiteit

Ouders ontvangen mail ivm hulp die we kunnen gebruiken tijden deze QUIZ deze zal doorgaan in het jeugdcentrum

23 oktober: ABC-Spel

Per letter van het alfabet spelen we een spel.

Verkleden in iets of iemand aan de hand van de eerste letter van je naam (BV Mang = M = Mango)

29 oktober: Halloween

BHOEEEE, vandaag spelen we enge spelletjes en maken we spinnengebak.

Uren: 17u30 tot 20u

€5 en eng verkleed