BEVERS

Bevers zijn nog sterk op zichzelf gericht. Dat merk je vooral als ze honderduit over hun ervaringen vertellen. Groepjes ontstaan willekeurig, rond toevallige gebeurtenissen. Toch merk je dat ook zij langzamerhand groepsbesef krijgen terwijl ze de wereld ontdekken. Hun levendige fantasie houdt hun aandacht niet lang bij hetzelfde onderwerp. Eerst apen ze de leiding na, dan is er de tovenaar die langskomt. Even later zijn ze dan weer geboeid door een vogeltje dat in het gras rondspringt of begint er weer een nieuw verhaal..

De leid(st)ers van deze tak zijn de ene week verkleed in een draak, om daarna omgetoverd te worden tot marsmannetjes. De bevers worden meegesleurd in hun rijke fantasiewereld. De leiding neemt hen week na week me in het wondere spel van scouting. Maar naast de bedenkers van deze wekelijkse fantasia, is de leiding ook de houvast van deze kinderen. Ze leren hen de regels & afspraken, zorgen voor een zorgzame en veilige omgeving en leren hen elkaar & de groep ontdekken. De ene keer wordt hun nieuwsgierigheid geprikkeld, de andere keer is geduld het sleutelwoord.

Bevers nemen net als alle andere kinderen wekelijks deel aan de activiteiten, gaan op weekend en zelfs op zomerkamp. Vooral dit laatste bezorgt zowel ouders als kinderen vaak zorgen. Maar in praktijk wordt er voor de kleinsten een heel evenwichtig kampprogramma opgesteld, met voldoende momenten voor rust en geborgenheid. Na zomerkamp komen de bevers vaak terug met smaak naar meer. Het scoutingavontuur kan beginnen!

Programma bevers

september

13 september: Startdag

Vandaag komen we voor de eerste keer weer samen op een zondag. We gaan er een super toffe start van maken!

€1 en veeeel vriendjes

20 september: Bever Doop

We wijden de bevers in met hun nieuwe leiding.

27 september: Groene bevers

Een bever leeft in de natuur, maar niet elke bever kent alles over de natuur. Vandaag leren we meer over de natuur.

oktober

04 oktober: Help Kotick de kapitein!

Kotick is zijn bemanning verloren door een hevige storm.

Hij zoekt nieuwe stoere piraten om mee over de zee te varen.

€1 en stoere piraten kledij

11 oktober: Robin hood wordt koning!

De vorige koning heeft Robins kroon verstopt! help jij hem de kroon te vinden?

18 oktober: Vandaag zijn we muzikaal

We maken er een muzikale dag van met zelfgemaakte instrumenten.

25 oktober: Kotick is ziek geworden!

Kotick heeft iets verkeerd gegeten, help jij hem aan een medicijn te geraken?