BEVERS

Bevers zijn nog sterk op zichzelf gericht. Dat merk je vooral als ze honderduit over hun ervaringen vertellen. Groepjes ontstaan willekeurig, rond toevallige gebeurtenissen. Toch merk je dat ook zij langzamerhand groepsbesef krijgen terwijl ze de wereld ontdekken. Hun levendige fantasie houdt hun aandacht niet lang bij hetzelfde onderwerp. Eerst apen ze de leiding na, dan is er de tovenaar die langskomt. Even later zijn ze dan weer geboeid door een vogeltje dat in het gras rondspringt of begint er weer een nieuw verhaal..

De leid(st)ers van deze tak zijn de ene week verkleed in een draak, om daarna omgetoverd te worden tot marsmannetjes. De bevers worden meegesleurd in hun rijke fantasiewereld. De leiding neemt hen week na week me in het wondere spel van scouting. Maar naast de bedenkers van deze wekelijkse fantasia, is de leiding ook de houvast van deze kinderen. Ze leren hen de regels & afspraken, zorgen voor een zorgzame en veilige omgeving en leren hen elkaar & de groep ontdekken. De ene keer wordt hun nieuwsgierigheid geprikkeld, de andere keer is geduld het sleutelwoord.

Bevers nemen net als alle andere kinderen wekelijks deel aan de activiteiten, gaan op weekend en zelfs op zomerkamp. Vooral dit laatste bezorgt zowel ouders als kinderen vaak zorgen. Maar in praktijk wordt er voor de kleinsten een heel evenwichtig kampprogramma opgesteld, met voldoende momenten voor rust en geborgenheid. Na zomerkamp komen de bevers vaak terug met smaak naar meer. Het scoutingavontuur kan beginnen!

Programma bevers

november

03 november: Waar is Sim-Sam's toverhoed?

Oh nee, sim-sam haar toverhoed is verdwenen! Volgen jullie mee de sporen die ons naar de hoed brengen?

10 november: Kunnen wij het maken?

Nou en of! Bob de bouwer heeft ons gevraagd om te helpen het lokaal te verbouwen. En als echte bevers gaan wij die uitdaging niet uit de weg!

15 november: EH-weekend

We gaan met de hele eenheid op weekend in de wondere wereld van de VIDEO-GAMES. Er volgt nog een brief met extra info.

Uren: 18:30 uur

24 november: Hocus pocus pats, ik wou dat de scouts ...

Een film was! We bouwen het lokaal om tot een echte filmstudio en we maken zelf een film.

december

01 december: Karrewieeeeet

Zijn jullie op de hoogte van alle laatste nieuwtjes? We zullen het testen in de grote karrewietquiz

08 december: Knibbel, knabbel, knuisje

Wie zit er vast in de heks haar huisje? WIJ! Kunnen we met zen allen een uitweg vinden?

15 december: Het ultieme bevermenu

We maken jullie allerliefste gerecht klaar om het jaar al gezellig af te sluiten. Tot binnen een paar weken!