WELPEN

Welpen ontdekken de wereld, leren samen spelen en hun eigen zegje doen. Ze dollen en rennen door het bos, vekleden zich als Jommeke, Nemo en Spiderman, luisteren met grote ogen naar de tovenaar en proeven van de basisc van scouting,... Ze ontdekken gaandeweg de groep, vriendschappen ontstaan, banden worden gesmeed.

De leiding van de Welpen hebben aan deze kinderen een ferme kluif. Het enthousiasme spat er van af. De werking van de Welpen wordt opgehangen aan het jungleverhaal van Mowgli. Door dit gelaagd en geliefd verhaal kan er toch rond moeilijke thema's worden gewerkt. Ook de leiding stapt voluit mee in dit verhaal. De kinderen noemen hen Akela, Bagheera, Baloe, Hathi,... en draven regelmatig op in gekke pakken en maffe toneeltje.

De leiding leert de Welpen verantwoordelijkheid te dragen in kleine en grote groepen en focust zowel op het ontwikkelen van de identiteit van elke Welp als het respect hebben voor elkaars eigenheid. Een open houding zorgt voor een goede groep. In de de vier jaar dat de kinderen bij de Welpen doorbrengen groeien ze op, met en door elkaar. De jongste Welpen leren van de oudsten, de oudsten dragen dan weer zorg voor de jongeren.

Welpen nemen wekelijks deel aan de activiteiten, gaan op weekend en kijken vaak reikhalzend uit naar het kamp. Op dit kamp leven ze zich dagenlang uit in allerhande activiteiten, gaan ze op tocht onder begeleiding van de leiding, leren ze tal van technieken,... Doodmoe en dolenthousiast komen ze terug, klaar voor alweer een jaartje scouts.

Programma welpen

september

15 september: Startdag

Na een lange, saaie zomer is het moment eindelijk daar waar jullie dagen, weken of zelfs maanden naar hebben uitgekeken: het nieuwe scoutsjaar begint terug!!!! Kom vandaag naar de scouts voor een dag vol plezier en kom alles te weten over volgend scoutsjaar (wie is jullie leiding, nieuwe gezichten,..). Spannend!!

22 september: Overgang

Vandaag nemen we afscheid van de oudste welpen en verwelkomen we de nieuwe. Zijn de oudste bevers klaar om welp te worden?

€1, kleren die vuil mogen worden

29 september: Spel met beperkingen

Kan je je voorstellen hoe het zou zijn als je blind of doof was? Met allerlei leuke spelletjes proberen we je een idee te geven.