WELPEN

Welpen ontdekken de wereld, leren samen spelen en hun eigen zegje doen. Ze dollen en rennen door het bos, vekleden zich als Jommeke, Nemo en Spiderman, luisteren met grote ogen naar de tovenaar en proeven van de basisc van scouting,... Ze ontdekken gaandeweg de groep, vriendschappen ontstaan, banden worden gesmeed.

De leiding van de Welpen hebben aan deze kinderen een ferme kluif. Het enthousiasme spat er van af. De werking van de Welpen wordt opgehangen aan het jungleverhaal van Mowgli. Door dit gelaagd en geliefd verhaal kan er toch rond moeilijke thema's worden gewerkt. Ook de leiding stapt voluit mee in dit verhaal. De kinderen noemen hen Akela, Bagheera, Baloe, Hathi,... en draven regelmatig op in gekke pakken en maffe toneeltje.

De leiding leert de Welpen verantwoordelijkheid te dragen in kleine en grote groepen en focust zowel op het ontwikkelen van de identiteit van elke Welp als het respect hebben voor elkaars eigenheid. Een open houding zorgt voor een goede groep. In de de vier jaar dat de kinderen bij de Welpen doorbrengen groeien ze op, met en door elkaar. De jongste Welpen leren van de oudsten, de oudsten dragen dan weer zorg voor de jongeren.

Welpen nemen wekelijks deel aan de activiteiten, gaan op weekend en kijken vaak reikhalzend uit naar het kamp. Op dit kamp leven ze zich dagenlang uit in allerhande activiteiten, gaan ze op tocht onder begeleiding van de leiding, leren ze tal van technieken,... Doodmoe en dolenthousiast komen ze terug, klaar voor alweer een jaartje scouts.

Programma welpen

september

11 september: Startdag

Het is eindelijk zover, vandaag is onze startdag!

Vandaag spelen we een eenheidspel en trappen zo het nieuwe jaar ingang!

VEEL VRIENDJES

11 september: Overgang en nestenverdeling

Vandaag verwelkomen we nieuwe Bevers en Welpen in onze tak en kom je te weten in welk nest je terechtkomt

Welpenboekje (indien je er nog geen hebt kan je deze aankopen voor €3)

25 september: Help de koning

Koning Durendael heeft onze hulp nodig!! Hij staat op het punt koning te worden, maar de kroon is zoek. het is aan ons, hem te helpen

Verkleed als een echte ridder of prinses

oktober

01 oktober: Scoutsspelletjes DELUXE

Omdat het zondag 3 oktober ommegang in lier is doen we vandaag onze activiteit op zaterdag, vandaag gaan we scoutsspelletjes spelen maar op een leuke manier

Competitie gevoel

08 oktober: Kesselse heide

Omdat het zondag 9 oktober ommegang in lier is doen we vandaag onze activiteit op zaterdag, vandaag gaan we naar de Kesselse heide

Waar: Parking Kesselse heide ook ophalen

PERFECT uniform, Drinkbus (gevuld) en stapschoenen

16 oktober: GEEN ACTIVITEIT

Omdat we vandaag onze eerste Quiz hebben en niet goed kunnen inschatten wanneer deze zal eindigen hebben we dit weekend geen activiteit

Ouders ontvangen mail ivm hulp die we kunnen gebruiken tijden deze QUIZ deze zal doorgaan in het jeugdcentrum

23 oktober: ABC-Spel

Per letter van het alfabet spelen we een spel.

Verkleden in iets of iemand aan de hand van de eerste letter van je naam (BV Mang = M = Mango)

30 oktober: Halloween

BHOEEEE, vandaag spelen we enge spelletjes en maken we spinnengebak.

Uren: 17u30 tot 20u

€5 en eng verkleed