WELPEN

Welpen ontdekken de wereld, leren samen spelen en hun eigen zegje doen. Ze dollen en rennen door het bos, vekleden zich als Jommeke, Nemo en Spiderman, luisteren met grote ogen naar de tovenaar en proeven van de basisc van scouting,... Ze ontdekken gaandeweg de groep, vriendschappen ontstaan, banden worden gesmeed.

De leiding van de Welpen hebben aan deze kinderen een ferme kluif. Het enthousiasme spat er van af. De werking van de Welpen wordt opgehangen aan het jungleverhaal van Mowgli. Door dit gelaagd en geliefd verhaal kan er toch rond moeilijke thema's worden gewerkt. Ook de leiding stapt voluit mee in dit verhaal. De kinderen noemen hen Akela, Bagheera, Baloe, Hathi,... en draven regelmatig op in gekke pakken en maffe toneeltje.

De leiding leert de Welpen verantwoordelijkheid te dragen in kleine en grote groepen en focust zowel op het ontwikkelen van de identiteit van elke Welp als het respect hebben voor elkaars eigenheid. Een open houding zorgt voor een goede groep. In de de vier jaar dat de kinderen bij de Welpen doorbrengen groeien ze op, met en door elkaar. De jongste Welpen leren van de oudsten, de oudsten dragen dan weer zorg voor de jongeren.

Welpen nemen wekelijks deel aan de activiteiten, gaan op weekend en kijken vaak reikhalzend uit naar het kamp. Op dit kamp leven ze zich dagenlang uit in allerhande activiteiten, gaan ze op tocht onder begeleiding van de leiding, leren ze tal van technieken,... Doodmoe en dolenthousiast komen ze terug, klaar voor alweer een jaartje scouts.

Programma welpen

november

03 november: We spelen een spel vandaag

Vandaag spelen we samen een groot spel. Kan jij tot het einde meespelen?

10 november: Bank van de jungle

De bank van de jungle zit zonder geld… Help jij onze  junglevrienden om het geld weer terug naar de bank te brengen?

€1 en jullie beste speurneuzen

15 november: Eenheidsweekend

Wil jij je ook helemaal onderdompelen in de wereld van Videogames? Kom dan zeker mee op weekend en check vooral onze brief.

Uren: 18:30 uur

24 november: Inzamelactie

Vandaag gaan we speculaas verkopen! Probeer zeker allemaal te komen, want met de opbrengst gaan we in het voorjaar een hele leuke uitstap maken.

december

01 december: De grote welpenquiz

Omdat het bijna toetsen zijn, willen wij vandaag al eens testen hoe slim jullie zijn. Doorneem nog eens snel je boeken, kijk nog eens aandachtig naar het nieuw want je gaat het allemaal nodig hebben.

08 december: PLONS!

Vandaag gaan we samen zwemmen in het zwembad van Lier. En aangezien het volgende week technieken is, proberen we vandaag ook ineens onze zwembadge te halen.

Waar: Het zwembad van Lier

15 december: Technieken

Hier zijn we weer, onze leuke technieken. Vandaag beginnen we aan het leren van alle knopen. Wil je ons voor zijn? Dan kan je al eens oefenen in je welpenboekje.

€1 en welpenboekje!