WELPEN

Welpen ontdekken de wereld, leren samen spelen en hun eigen zegje doen. Ze dollen en rennen door het bos, vekleden zich als Jommeke, Nemo en Spiderman, luisteren met grote ogen naar de tovenaar en proeven van de basisc van scouting,... Ze ontdekken gaandeweg de groep, vriendschappen ontstaan, banden worden gesmeed.

De leiding van de Welpen hebben aan deze kinderen een ferme kluif. Het enthousiasme spat er van af. De werking van de Welpen wordt opgehangen aan het jungleverhaal van Mowgli. Door dit gelaagd en geliefd verhaal kan er toch rond moeilijke thema's worden gewerkt. Ook de leiding stapt voluit mee in dit verhaal. De kinderen noemen hen Akela, Bagheera, Baloe, Hathi,... en draven regelmatig op in gekke pakken en maffe toneeltje.

De leiding leert de Welpen verantwoordelijkheid te dragen in kleine en grote groepen en focust zowel op het ontwikkelen van de identiteit van elke Welp als het respect hebben voor elkaars eigenheid. Een open houding zorgt voor een goede groep. In de de vier jaar dat de kinderen bij de Welpen doorbrengen groeien ze op, met en door elkaar. De jongste Welpen leren van de oudsten, de oudsten dragen dan weer zorg voor de jongeren.

Welpen nemen wekelijks deel aan de activiteiten, gaan op weekend en kijken vaak reikhalzend uit naar het kamp. Op dit kamp leven ze zich dagenlang uit in allerhande activiteiten, gaan ze op tocht onder begeleiding van de leiding, leren ze tal van technieken,... Doodmoe en dolenthousiast komen ze terug, klaar voor alweer een jaartje scouts.

Programma welpen

september

04 september: Opening scoutsjaar BBQ

Start BBQ: kom jij genieten van onze opening BBQ? Meer info volgt nog!

Uren: vanaf 15u

Grote honger

12 september: Wie is het?

Vandaag maken we kennis met alle nieuwe welpen, de jungle en onze nieuwe leiding.

19 september: Nest-estafette

Vandaag bekijken we welk nest het beste team is. Laat maar zien hoe goed jullie kunnen samenwerken.

26 september: Waar is Wally?

Kunnen jullie Wally vinden in Lier?

€1 en perfect uniform

oktober

03 oktober: Zintuigen

Wie kan er goed zien? Wie heeft de beste ruik? Wie proeft direct het juiste? Wie kan het beste horen? Wie durft te voelen? Vandaag testen we jullie zintuigen.

€1 en opgewekte zintuigen

10 oktober: Spitter, spetter, spater

Als je de titel hoort waar denk je aan? UITERAARD zwemmen natuurlijk! Laat jij weten of je meegaat?

Uren: @station om 9 uur en terug ophalen om 18 aan station (uren kunnen wijzigen leiding geeft seintje)

€15 , Lunchpakket, zwemgerief

17 oktober: Laddercopetitie

Welke welp klimt naar de top? Jullie dagen elkaar uit in verschillende kleine spellen.

€1, competitiebeest in jou

24 oktober: Ben jij een echte welp?

Vandaag duiken we in de wereld van onze welpentechnieken.

€1 en welpenboekje

31 oktober: Halloween

We gaan vandaag lekkere pompoenen uithollen. Wat zouden we hiermee kunnen doen? Kom met ons Halloween vieren!

Uren: 16u tot 20u

€3 en verkleedkleren