WELPEN

Welpen ontdekken de wereld, leren samen spelen en hun eigen zegje doen. Ze dollen en rennen door het bos, vekleden zich als Jommeke, Nemo en Spiderman, luisteren met grote ogen naar de tovenaar en proeven van de basisc van scouting,... Ze ontdekken gaandeweg de groep, vriendschappen ontstaan, banden worden gesmeed.

De leiding van de Welpen hebben aan deze kinderen een ferme kluif. Het enthousiasme spat er van af. De werking van de Welpen wordt opgehangen aan het jungleverhaal van Mowgli. Door dit gelaagd en geliefd verhaal kan er toch rond moeilijke thema's worden gewerkt. Ook de leiding stapt voluit mee in dit verhaal. De kinderen noemen hen Akela, Bagheera, Baloe, Hathi,... en draven regelmatig op in gekke pakken en maffe toneeltje.

De leiding leert de Welpen verantwoordelijkheid te dragen in kleine en grote groepen en focust zowel op het ontwikkelen van de identiteit van elke Welp als het respect hebben voor elkaars eigenheid. Een open houding zorgt voor een goede groep. In de de vier jaar dat de kinderen bij de Welpen doorbrengen groeien ze op, met en door elkaar. De jongste Welpen leren van de oudsten, de oudsten dragen dan weer zorg voor de jongeren.

Welpen nemen wekelijks deel aan de activiteiten, gaan op weekend en kijken vaak reikhalzend uit naar het kamp. Op dit kamp leven ze zich dagenlang uit in allerhande activiteiten, gaan ze op tocht onder begeleiding van de leiding, leren ze tal van technieken,... Doodmoe en dolenthousiast komen ze terug, klaar voor alweer een jaartje scouts.

Programma welpen

januari

16 januari: Swingpaleis

Vandaag testen we jullie muziekkennis aan de hand van leuke opdrachten en vragen

Muziekkennis en zangstem

23 januari: wie is de creatiefste bever/welp?

Een van de opdrachten in de bevertand luid als volgt: creatief zijn. vandaag test Bubbels of jullie dit kunnen zijn

30 januari: De Geschiedenis van Lier

Geschiedenis is zeer belangrijk, daarom brengen we een bezoekje aan het Stedelijk museum van onze stad.

Perfect uniform

februari

06 februari: Zwemmen

Vandaag gaan we zwemmen in het zwembad van lier, waterpret gegarandeerd.

Waar: zwembad Lier zowel brengen als ophalen

13 februari: Geen activiteit

Leiding gaat dit weekend op weekend, op dit weekend evalueren we de afgelopen maanden en werken we de activiteiten verder uit voor de komende maanden.

20 februari: Bevertand/junglevergadering

Kan jij je veters strikken of knopen leggen? Vandaag leren we de eerste stapjes.

Schoentjes met veters, welpenboekje

27 februari: Sporentocht

Heb je vorige week goed opgelet? Dan gaat deze tocht heel gemakkelijk zijn voor jou.