WELPEN

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/durendael/domains/scoutslier.be/private_html/includes/menu.inc).

Welpen ontdekken de wereld, leren samen spelen en hun eigen zegje doen. Ze dollen en rennen door het bos, vekleden zich als Jommeke, Nemo en Spiderman, luisteren met grote ogen naar de tovenaar en proeven van de basisc van scouting,... Ze ontdekken gaandeweg de groep, vriendschappen ontstaan, banden worden gesmeed.

De leiding van de Welpen hebben aan deze kinderen een ferme kluif. Het enthousiasme spat er van af. De werking van de Welpen wordt opgehangen aan het jungleverhaal van Mowgli. Door dit gelaagd en geliefd verhaal kan er toch rond moeilijke thema's worden gewerkt. Ook de leiding stapt voluit mee in dit verhaal. De kinderen noemen hen Akela, Bagheera, Baloe, Hathi,... en draven regelmatig op in gekke pakken en maffe toneeltje.

De leiding leert de Welpen verantwoordelijkheid te dragen in kleine en grote groepen en focust zowel op het ontwikkelen van de identiteit van elke Welp als het respect hebben voor elkaars eigenheid. Een open houding zorgt voor een goede groep. In de de vier jaar dat de kinderen bij de Welpen doorbrengen groeien ze op, met en door elkaar. De jongste Welpen leren van de oudsten, de oudsten dragen dan weer zorg voor de jongeren.

Welpen nemen wekelijks deel aan de activiteiten, gaan op weekend en kijken vaak reikhalzend uit naar het kamp. Op dit kamp leven ze zich dagenlang uit in allerhande activiteiten, gaan ze op tocht onder begeleiding van de leiding, leren ze tal van technieken,... Doodmoe en dolenthousiast komen ze terug, klaar voor alweer een jaartje scouts.

Programma welpen

maart

03 maart: De schat van King Lowie

Oh oh, Gemene Shere-Khan heeft de schat gestolen van King Lowie. Helpen jullie Akela en Flamingo de schat terug te vinden? King Lowie houdt wel van wat lekkers...

10 maart: De wetenschappers van Durendael

Ben jij Einstein van de 21ste eeuw of kan jij een glas water omdraaien zonder te morsen? Ken jij een supercoole goocheltruc? Je leert vandaag toveren met de wetenschap.

17 maart: Laddercompetitie

We spelen een soort van één tegen allen, maar nu niet tegen de leiding. Tegen wie dan?

24 maart: Dieren van de jungle versus de mensen

De mensen willen het bos vernietigen... Dit laten we natuurlijk niet zomaar gebeuren!

31 maart: Crisis in de jungle!

Oh nee... Het is toch niet waar zeker?! Crisis in de jungle? Dit is zeker iets voor de welpen om op te lossen en te helpen!

april

07 april: Baloe wilt een nieuwe hut

Baloe zijn hut is aan dringende vervanging toe! Welk nest kan het beste (ver)bouwen en werkt goed samen?

13 april: Overnachten op de Sionsheuvel

We overnachten samen met de bevers op de Sionsheuvel. Als je nog wat twijfelt om mee op kamp te gaan is dit al de perfecte oefening!

Zie de bijgevoegde brief

21 april: Geen activiteit

Dit weekend is jullie leiding op leidingsweekend, tot volgende week!

28 april: Circus

Ben jij een acrobaat of ben je toch eerder een clown? Altijd al gedroomd om een leeuwentemmer te worden? Vandaag is de kans dus kom zeker meespelen!

Belangrijke data

Infoavond

16 september 2018 (17u, na de vergadering)

Mosselsouper