fos open scouting

JVG's en VG's

Bij de JVG's-VG's is de groep zelf enorm belangrijk. Hun vrienden zijn heilig, de vriendschappen intens heet of koud. Ze trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. In kleine groepjes (patrouilles) weken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattenkwaad tot leuker. In deze tak worden de echt typerende scoutstechnieken aangeleerd: kaart- en kompaslezen, sjorren, tochttechnieken,... In een periode waarin voor hen zoveel verandert, is de scouts een zekerheid, een plaats om zichzelf te zijn, waar zowel de volwassene als het kind in hen een platform krijgt.

De leiding stimuleert bij de JVG's-VG's vooral het groepsgevoel. Vanaf nu zijn ze, met vallen en opstaan, in staat om degelijk samen te werken en de taken onder elkaar te verdelen. De leiding zorgt voor een ontspannen sfeer. Zowel het individu als de groep worden gestimuleerd. Samen met de leiding trekken de JVG's-VG's de natuur in. Technieken interesseren hen doorgaan enorm. Ze glimmen van trots als ze erin slagen een constructie tot een goed einde te brengen. De leiding leert hen hoe het moet en helpt een handje als het fout dreigt te lopen.

Jong-Verkenners/Jong-Gidsen en Verkenners/Gidsen nemen wekelijks deel aan de activiteiten, gaan op weekend en dromen weken vooral al van het zomerkamp. Op dit kamp lokt de leiding hen voortdurend uit de tent. Het grote maffiaspel, een stevige wandeling of fietstocht, zelf een potje koken (met de leiding die dit van dichtbij in de gaten houdt), ...

Programma JVG’s - VG’s

januari

15 januari: Ontvoering....

De tijd dringt!

Waar: Het lokaal
Uren: 14 tot 17 uur

23 januari: Teambuilding

Laten we ons kleine team nog beter leren kennen!

Waar: Het lokaal
Uren: 14 tot 17 uur

30 januari: Inzamelactie

Vandaag zamelen we geld in voor ons buitenlandskamp

Waar: Het lokaal
Uren: 14 tot 17 uur

februari

06 februari: Het Coördinatenspel

Een voorkennis van kaarten en coördinaten kan handig zijn ;)

Waar: Het lokaal
Uren: 14 tot 17 uur

13 februari: GEEN ACTIVITEIT

Leiding gaat dit weekend op weekend, op dit weekend evalueren we de afgelopen maanden en werken we de activiteiten verder uit voor de komende maanden.

Waar: Het lokaal
Uren: 14 tot 17 uur

20 februari: Inzamelactie

Vandaag doen we een activiteit om geld in te zamelen voor ons buitenlandskamp naar Polen

Waar: Het lokaal
Uren: 14 tot 17 uur

27 februari: Het vuilnisbakken spel

We leren de vuilnisbakken van het stad beter kennen ;-)

Waar: Het lokaal
Uren: 14 tot 17 uur