JVG's en VG's

Bij de JVG's-VG's is de groep zelf enorm belangrijk. Hun vrienden zijn heilig, de vriendschappen intens heet of koud. Ze trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. In kleine groepjes (patrouilles) weken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattenkwaad tot leuker. In deze tak worden de echt typerende scoutstechnieken aangeleerd: kaart- en kompaslezen, sjorren, tochttechnieken,... In een periode waarin voor hen zoveel verandert, is de scouts een zekerheid, een plaats om zichzelf te zijn, waar zowel de volwassene als het kind in hen een platform krijgt.

De leiding stimuleert bij de JVG's-VG's vooral het groepsgevoel. Vanaf nu zijn ze, met vallen en opstaan, in staat om degelijk samen te werken en de taken onder elkaar te verdelen. De leiding zorgt voor een ontspannen sfeer. Zowel het individu als de groep worden gestimuleerd. Samen met de leiding trekken de JVG's-VG's de natuur in. Technieken interesseren hen doorgaan enorm. Ze glimmen van trots als ze erin slagen een constructie tot een goed einde te brengen. De leiding leert hen hoe het moet en helpt een handje als het fout dreigt te lopen.

Jong-Verkenners/Jong-Gidsen en Verkenners/Gidsen nemen wekelijks deel aan de activiteiten, gaan op weekend en dromen weken vooral al van het zomerkamp. Op dit kamp lokt de leiding hen voortdurend uit de tent. Het grote maffiaspel, een stevige wandeling of fietstocht, zelf een potje koken (met de leiding die dit van dichtbij in de gaten houdt), ...

Programma JVG’s - VG’s

september

11 september: Startdag

Het is eindelijk zover, vandaag is onze startdag!

Vandaag spelen we een eenheidspel en trappen zo het nieuwe jaar ingang!

VEEL VRIENDJES

18 september: Overgang en afspraken

We verwelkomen nieuwe JVG’s en deze moeten ingewijd worden in de groep en na de inwijding maken we afspraken rond het komende jaar

Uren: 10 tot 13u30

Lunchpakket voor de middag

25 september: Patrouillewerking

Wolven, HUILT – Vossen, SLUW

Vandaag kom je te weten in welke patrouille je terecht komt en krijgen jullie ook de juist linten toegewezen

Uren: 10 tot 13.30 uur

Perfect uniform en Lunchpakket voor de middag

oktober

01 oktober: Blauwplekken (hoe meer, hoe meer punten)

Ken jij bananentrosspel al? ABC-Spel? Sluwe bal? Springbok heeft op cursus nieuwe spelletjes leren kennen en die spelen we vandaag

Uren: 10 tot 13.30 uur

Zalf tegen blauwplekken en lunchpakket voor de middag

08 oktober: Fietstocht

Was het knooppunt 88 of 120? Hier kunnen degene die hun teervoet hebben kans maken op de badge fietser

PERFECT uniform, Drinkbus (gevuld) en fiets

16 oktober: GEEN ACTIVITEIT

Omdat we vandaag onze eerste Quiz hebben en niet goed kunnen inschatten wanneer deze zal eindigen hebben we dit weekend geen activiteit

Ouders ontvangen mail ivm hulp die we kunnen gebruiken tijden deze QUIZ deze zal doorgaan in het jeugdcentrum

23 oktober: Patrouillewerking

Is het naar links of rechts, 1m of nog 1 km?

Geheugen

29 oktober: Hallo"ween"

BHOEEEE, vandaag spelen we enge spelletjes en maken we spinnengebak.

Uren: 20 tot 11.30u

€4 en pampers voor wie snel bang is. slaapgerief en zaklamp