JVG's en VG's

Bij de JVG's-VG's is de groep zelf enorm belangrijk. Hun vrienden zijn heilig, de vriendschappen intens heet of koud. Ze trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. In kleine groepjes (patrouilles) weken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattenkwaad tot leuker. In deze tak worden de echt typerende scoutstechnieken aangeleerd: kaart- en kompaslezen, sjorren, tochttechnieken,... In een periode waarin voor hen zoveel verandert, is de scouts een zekerheid, een plaats om zichzelf te zijn, waar zowel de volwassene als het kind in hen een platform krijgt.

De leiding stimuleert bij de JVG's-VG's vooral het groepsgevoel. Vanaf nu zijn ze, met vallen en opstaan, in staat om degelijk samen te werken en de taken onder elkaar te verdelen. De leiding zorgt voor een ontspannen sfeer. Zowel het individu als de groep worden gestimuleerd. Samen met de leiding trekken de JVG's-VG's de natuur in. Technieken interesseren hen doorgaan enorm. Ze glimmen van trots als ze erin slagen een constructie tot een goed einde te brengen. De leiding leert hen hoe het moet en helpt een handje als het fout dreigt te lopen.

Jong-Verkenners/Jong-Gidsen en Verkenners/Gidsen nemen wekelijks deel aan de activiteiten, gaan op weekend en dromen weken vooral al van het zomerkamp. Op dit kamp lokt de leiding hen voortdurend uit de tent. Het grote maffiaspel, een stevige wandeling of fietstocht, zelf een potje koken (met de leiding die dit van dichtbij in de gaten houdt), ...

Programma JVG’s - VG’s

november

03 november: NONDEDJUURZAAM

Wat NONDEDJUURZAAM? Vandaag komen we aan de hand van opdrachten te weten waar het jaar  thema voor staat.

€1, perfect uniform

10 november: Bake off Durendael

Ben jij een geboren bakkerstalent? Dan is het vandaag jou dag! Maakt de mooiste cake of de lekkerste chocolademousse, bewijs het maar.

€3, keukenshort

15 november: Eenheidsweekend

Dit jaar trekken we er een weekend op uit met heel de eenheid! De locatie bevind zich tussen verschillende speeltereinen waar we ons met z’n allen nog eens goed kunnen uitleven.

Meer uitleg volgt nog in een brief

Uren: 18:30 uur

24 november: Patrouillewerking

De nieuwe jvg’s maken kennis met de teervoet en basis sjorren. Diegene dat de teervoet reeds hebben behaald, maken kennis met badgewerking.

€1, perfect uniform

december

01 december: Tak-kas inzamelactie

We zamelen vandaag geld in voor onze eigen Jvg Tak-Kas, zeker komen is de boodschap

€1 , perfect uniform

07 december: Filmavond

Woehoe we kijken een film vanavond!!
Breng allemaal een lekker warm dekentje mee, wij zorgen voor de film en de snacks.

€1, dekentje

15 december: Wandeltocht

Wandelen is de ideale manier om je lichaam en geest in topvorm te houden. Genieten van de frisse buitenlucht terwijl je onderweg met ogen en oren heel wat nieuwe ontdekkingen doet

€2, Perfect uniform, lunchpakket, drinkbus

28 december: Kerstfeestje

Vandaag vieren we kerstmis, de leiding voorziet een gezellige en feestelijke receptie.

Cadeautje max. €5