JVG's en VG's

Bij de JVG's-VG's is de groep zelf enorm belangrijk. Hun vrienden zijn heilig, de vriendschappen intens heet of koud. Ze trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. In kleine groepjes (patrouilles) weken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattenkwaad tot leuker. In deze tak worden de echt typerende scoutstechnieken aangeleerd: kaart- en kompaslezen, sjorren, tochttechnieken,... In een periode waarin voor hen zoveel verandert, is de scouts een zekerheid, een plaats om zichzelf te zijn, waar zowel de volwassene als het kind in hen een platform krijgt.

De leiding stimuleert bij de JVG's-VG's vooral het groepsgevoel. Vanaf nu zijn ze, met vallen en opstaan, in staat om degelijk samen te werken en de taken onder elkaar te verdelen. De leiding zorgt voor een ontspannen sfeer. Zowel het individu als de groep worden gestimuleerd. Samen met de leiding trekken de JVG's-VG's de natuur in. Technieken interesseren hen doorgaan enorm. Ze glimmen van trots als ze erin slagen een constructie tot een goed einde te brengen. De leiding leert hen hoe het moet en helpt een handje als het fout dreigt te lopen.

Jong-Verkenners/Jong-Gidsen en Verkenners/Gidsen nemen wekelijks deel aan de activiteiten, gaan op weekend en dromen weken vooral al van het zomerkamp. Op dit kamp lokt de leiding hen voortdurend uit de tent. Het grote maffiaspel, een stevige wandeling of fietstocht, zelf een potje koken (met de leiding die dit van dichtbij in de gaten houdt), ...

Programma JVG’s - VG’s

september

04 september: Opening scoutsjaar BBQ

Start BBQ: kom jij genieten van onze opening BBQ? Meer info volgt nog!

Uren: vanaf 15u

Grote honger

12 september: Allen tegen de leiding

Vandaag nemen jullie het direct op tegen de leiding. Dus neem je dikste spierballen maar mee!

€1 en veel vrienden

19 september: Atletenspel

Ben jij de volgende Olympische kampioen?

26 september: Commando tocht

Verdien zoveel mogelijk punten in dit moeilijk parcours!

oktober

03 oktober: Legoquiz

Snel? Handig? EN slim? Dan ben je op het juiste adres!

10 oktober: Spitter, spetter, spater

Als je de titel hoort waar denk je aan? UITERAARD zwemmen natuurlijk!

Uren: @station om 9 uur en terug ophalen om 18 aan station (uren kunnen wijzigen leiding geeft seintje)

€15 , Lunchpakket, zwemgerief

17 oktober: pisquiz

Zorg maar dat die blaas al goed gevuld is ;)

24 oktober: Los het mysterie op

Met dit spel bepalen we wie er ECHT slim is!

30 oktober: Halloween weekend

Durf je het aan om samen de Halloween-nacht te beleven?

Uren: zaterdag 19u tot zondag 12u

€4 en slaapgerief