JVG's en VG's

Bij de JVG's-VG's is de groep zelf enorm belangrijk. Hun vrienden zijn heilig, de vriendschappen intens heet of koud. Ze trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. In kleine groepjes (patrouilles) weken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattenkwaad tot leuker. In deze tak worden de echt typerende scoutstechnieken aangeleerd: kaart- en kompaslezen, sjorren, tochttechnieken,... In een periode waarin voor hen zoveel verandert, is de scouts een zekerheid, een plaats om zichzelf te zijn, waar zowel de volwassene als het kind in hen een platform krijgt.

De leiding stimuleert bij de JVG's-VG's vooral het groepsgevoel. Vanaf nu zijn ze, met vallen en opstaan, in staat om degelijk samen te werken en de taken onder elkaar te verdelen. De leiding zorgt voor een ontspannen sfeer. Zowel het individu als de groep worden gestimuleerd. Samen met de leiding trekken de JVG's-VG's de natuur in. Technieken interesseren hen doorgaan enorm. Ze glimmen van trots als ze erin slagen een constructie tot een goed einde te brengen. De leiding leert hen hoe het moet en helpt een handje als het fout dreigt te lopen.

Jong-Verkenners/Jong-Gidsen en Verkenners/Gidsen nemen wekelijks deel aan de activiteiten, gaan op weekend en dromen weken vooral al van het zomerkamp. Op dit kamp lokt de leiding hen voortdurend uit de tent. Het grote maffiaspel, een stevige wandeling of fietstocht, zelf een potje koken (met de leiding die dit van dichtbij in de gaten houdt), ...

Programma JVG’s - VG’s

september

13 september: Startdag

Ein-de-lijk is het zover, : het scoutsjaar gaat opnieuw van start, na een moeilijke periode. Neem iedereen die je kent maar mee! Vandaag is het verloop anders dan een normale startdag, de nieuwe jvgs doen ineens hun overgang.

18 september: Teambuilding weekend

Een team vormen is heel belangrijk voor het groepsgebeuren, elkaar vertrouwen en op elkaar kunnen rekenen

Vrijdag brengen: aan het lokaal 18u

Zondag terug ophalen: aan het lokaal 13u

8 euro, perfect uniform, kussen, deken, slaapzak, slaapmatje, toiletzak, pyjama.

27 september: Patrouillewerking

Ben je benieuwd in welke patrouille je terecht komt en wat er dit jaar staat te gebeuren? Vandaag kom je het te weten!

€1, perfect uniform

oktober

04 oktober: Koken

Ben jij een Jeroen Meus of een Sofie Dumont? vandaag kan je het bewijzen wat je kan in de keuken

11 oktober: Dagje Lier

Lier heeft een leerijke geschiedenis en vandaag komen we daar meer over te weten.

opgelet deze activiteit begint om 13u

€1, perfect uniform

18 oktober: Zoete zonde

Door het nemen van voorzorgmaatregelen organiseren we dit jaar geen mosselsouper, maar voorzien we iets anders. Bakker Springbok maakt lekkere zoetigheden en deze worden verkocht. (lierse vlaaikes, carré confituur, donuts of boulle de berlin) deze kunnen besteld worden via springbok@scoutslier.be de jvgs pakken alles veilig in en alles kan om 14u afgehaald worden.

brief volgt!

Uren: 10u tot 14u

€1, lunchpakket

25 oktober: Patrouille Quiz