JVG's en VG's

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/durendael/domains/scoutslier.be/private_html/includes/menu.inc).

Bij de JVG's-VG's is de groep zelf enorm belangrijk. Hun vrienden zijn heilig, de vriendschappen intens heet of koud. Ze trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. In kleine groepjes (patrouilles) weken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattenkwaad tot leuker. In deze tak worden de echt typerende scoutstechnieken aangeleerd: kaart- en kompaslezen, sjorren, tochttechnieken,... In een periode waarin voor hen zoveel verandert, is de scouts een zekerheid, een plaats om zichzelf te zijn, waar zowel de volwassene als het kind in hen een platform krijgt.

De leiding stimuleert bij de JVG's-VG's vooral het groepsgevoel. Vanaf nu zijn ze, met vallen en opstaan, in staat om degelijk samen te werken en de taken onder elkaar te verdelen. De leiding zorgt voor een ontspannen sfeer. Zowel het individu als de groep worden gestimuleerd. Samen met de leiding trekken de JVG's-VG's de natuur in. Technieken interesseren hen doorgaan enorm. Ze glimmen van trots als ze erin slagen een constructie tot een goed einde te brengen. De leiding leert hen hoe het moet en helpt een handje als het fout dreigt te lopen.

Jong-Verkenners/Jong-Gidsen en Verkenners/Gidsen nemen wekelijks deel aan de activiteiten, gaan op weekend en dromen weken vooral al van het zomerkamp. Op dit kamp lokt de leiding hen voortdurend uit de tent. Het grote maffiaspel, een stevige wandeling of fietstocht, zelf een potje koken (met de leiding die dit van dichtbij in de gaten houdt), ...

Programma JVG’s - VG’s

maart

03 maart: Sport & Spel

We kunnen genieten van de eerste zonnestalen, hoe beter als een hele dag gevuld met spelletjes buiten!

10 maart: Wolven vs Vossen

Wolven tegen Vossen, welke patrouille komt er bovenop!?

17 maart: Technieken

Nu het buiten lekker warm is, gaan we vandaag beginnen met het sjorren van onze kampkeuken.

€1 en zakmes

24 maart: Amerikaanse sporten

Vandaag gaan we de sporten van een ander land ontdekken, baseball, football, ..

31 maart: Behendigheid

Vandaag gaan we zien hoe goed jullie balans is en wie het vlotste een dunne balk kan navigeren.

april

07 april: Vuil opruimen

Vandaag gaan we de wereld een properdere plek maken!

14 april: Geen activiteit. Veel plezier in de paasvakantie!

21 april: Leidingsweekend

Vandaag kunnen jullie rusten terwijl de leiding op een teambuiling weekend gaat.

28 april: Dropping

Waar jullie worden gedropt is een geheim wel kan je vandaag je vorige aangeleerde kennis oefenen.

€1, GSM

Belangrijke data

Infoavond

16 september 2018 (17u, na de vergadering)